Hasznos információk az EnteroZOO® készítmény hatásmechanizmusáról

Az emésztőrendszer fontos szerepet játszik az egészség megőrzésében, mert:

 • szállítja a szervezet számára elengedhetetlen tápanyagokat,
 • egyike azoknak az utaknak, amelyeken a káros anyagok és a toxinok kijutnak a szervezetből,
 • akadályként működik és immunológiai funkciója van.

Az egészségügyi zavarok és a betegségtünetek okai

A fertőző betegségek, toxinok, allergének és xenobiotikumok (peszticidek, radionuklidok, nehéz fémek sói stb.) kórokozóinak intenzív inváziója az emésztőrendszerbe gyomor-, és bélfertőzésekhez, mérgezésekhez és allergiás reakciókhoz vezet. A szervezet működésekor káros és toxikus metabolitok keletkeznek. Egy részük bekerül a bélbe, ahonnan általában az ürülékkel együtt távozik. Némely káros anyagok azonban reabszorbeálódhatnak a vérkeringésbe, vissza lehetnek szállítva a májba és ottmaradhatnak az enterohepatikus cirkulációban.
A heveny intoxikáció leggyakoribb tünetei a hányás, hasmenés, allergiás tünetek és hőemelkedés.
Az endogén vagy exogén toxinok kis koncentrációinak hosszú ideig tartó hatása a szervezetre olyan krónikus intoxikációhoz vezet, amely az állatok más megbetegedése mögött rejtőzhet. A felépüléshez, optimális egészséghez és hosszú-életűséghez vezető fontos lépés a toxinok és a patogén mikroorganizmusok eltávolítása az emésztőrendszerből.

Az EnteroZOO® hatékonyan eltávolítja a toxinokat a szervezetből és javítja az egészséget.

Az EnteroZOO® hatóanyaga szerves szilikon-polimer vegyület: polimetilsziloxán polihidrát (a metil-kovasav hidrogélje), melynek porózus szerkezete és gél állaga van.
Az EnteroZOO® készítmény szelektív adszorpció képességgel rendelkezik, amely a pórusai megszabott, előre beállított nagysága által adott. Ez lehetővé teszi, hogy az EnteroZOO® megkösse a felületén a káros, azonban a hasznos anyagokat nem. A szelektív detoxikáció az általános egészségügyi állapot gyors detoxikációjához, az emésztés rendbe hozásához, a fokozott ellenálló képességhez vezet és segíti az állat szervezetének optimális működését.
Az EnteroZOO® nagyon hatékonyan köti a patogén baktériumokat és azok toxinjait, úgymint a rotavírusokat. Ennek eredményeként megteremti a normális mikroflóra növekedéséhez és a helyi immunitás megújulásához szükséges feltételeket.
Az EnteroZOO® nem adszorbeálja a tápanyagokat sem a vitaminokat, a kalciumot vagy az egyéb ásványokat, ezért adható az állatnak hosszú távon is.
Az EnteroZOO® nagyon biztonságos és kölykök, vemhes vagy szoptató nőstények is szedhetik.

További információk

 • Az EnteroZOO® nem tartalmaz cukrot, édesítőszereket, laktózt, glutént, színezékeket, ízesítőszereket és tartósítószereket.
 • Csomagolás: 100 g-os tubus, 450 g-os doboz.
 • Figyelmeztetés: Használat előtt a tubust jól rázza fel. Az EnteroZOO® készítmény tubusból történő kinyomásakor kis mennyiségű folyadék jelenhet meg.
 • Tárolás: 4–25 °C közötti hőmérsékleten tárolja.
 • Tartsa gyerekektől távol. A tubus kinyitása után óvja a kiszáradástól.
 • Ne fagyassza meg!
 • Eltarthatóság: a csomagoláson feltüntetett lejárati idő lejártáig használja fel.
 • A csomagolás sérülése esetén: ne használja, ha a csomagolás sérült.
 • Összetétel: 60 % polimetilsziloxán polihidrát, 40 % tisztított víz.